247
0

הרפתקאותיי ב-Web 3.0: התחברות לאתרים ושירותים

247
זמן קריאה: 3 דקות

מכירים את זה שאתם רואים מוצר שאהבתם באיזה פרסומת באינסטגרם, לחצתם על הלינק, הגעתם לחנות ממש נחמדה ואפילו קיבלתם את המוצר כבר בעגלה שלכם, כל שנותר לעשות הוא להכניס פרטי האשראי ולשלם. אתם מוכנים, לוחצים על כפתור ה-Checkout, ואפילו הבאתם את הארנק והכנתם את כרטיס האשראי.

אבל רגע לפני שאתם מוכנים, החנות מבקשת דקה מזמנכם כדי להשאיר פרטים ולהרשם לטובת הפעמים הבאות. אחלה, אתם זורמים עם זה, אבל דקה, אם תוכלו רק לאשר את המייל שנשלח אליכם בכדי לאמת שזה באמת המייל שלכם זה יהיה נפלא, תודה.

רק להשאיר את הפרטי אשראי וסיימנו! 

עוד שניה אחת בבקשה, תבחרו סיסמה כדי שבפעם הבאה לא תצטרכו לעבור את התהליך המייגע הזה שוב, החנות תשמור את הכתובת שלכם ועוד פרטים ותוכלו לבצע קניות בקלות. מעולה, זוכרים כמובן לשמור את הסיסמה במקום בטוח? מדהים. בהנחה ולא היו בעיות ההזמנה הושלמה בהצלחה.

אם תמצאו מוצר אחר באתר אחר, תצטרכו לעבור את אותו התהליך שוב וכמובן להתחבר עם סיסמאות שונות לכל אחד מהאתרים. מעייף.

מה אם הייתי אומר לכם שכל זה הולך להשתנות? או טוב מזה, באפליקציות Web 3.0 או בשמם הרשמי DApp (Decentarlized App) התהליך הזה כבר משופר בהרבה מכיוון שתהליך ההתחברות קורה באמצעות כפתור אחד קטן שמקשר את הארנק שלכם אל החנות.

דמיינו שהחשבון בנק שלכם היה משמש כפרטי ההתחברות לכל מיני אתרים, נשמע קצת מלחיץ נכון, אבל אין לאתרים האלה את הסיסמה לארנקים שלכם אלא רק פרטים שחשופים להם, הסיסמה של הארנק לא חשופה וגם לא הכמות הכסף שיושבת לכם בארנק או משהו כזה. כל מה שזה נותן זאת דרך לזהות אתכם באותם אפליקציות.

עכשיו, תארו לכם שאתם רוצים לבצע קניה עבור מוצר מעניין שראיתם, או להפקיד כסף להשקעה מסוימת, או להזמין מונית או פיצה, זה לא משנה, כל אפליקציה שתומכת בהתממשקות לארנק קריפטו שלכם תפעל באותה הצורה, בלחיצת כפתור תוכלו להתחבר ולהזמין את כל מה שהאפליקציות  Web 3.0 האלה מאפשרות.

עוד דברים נפלאים שאפשר לקבל עם הטכנולוגיה החדשה הזו זה לאפשר למשתמשים גישה מוגבלת לעמודים אקלוסיביים על בסיס החזקה בNFT מסוים כמו גם הפעלת פיצ’רים מסוימים באמצעות מטבע ייחודי (טוקן) לאפליקציה שמגיע ישירות מהארנק איתו התחברתם.

אתם יכולים לראות דוגמה חיה לזה כבר בveefriends.com, אחד הפרויקטים הגדולים בעולם ה-NFT.

מה זה בכלל ארנק אתם שואלים? זאת בסך הכל אפליקציה שמגיעה בכל מיני צורות כמו תוסף לדפדפן או אפליקציה לטלפון

יש כל מיני אפליקציות ארנקים, הבולטות ביניהן הן MetaMask, WalletConnect ו-Web3Auth.

שינוי הטכנולוגיה היא גם בשורה עבור המפתחים שיכולים להשיג תוצאות מדהימות במקום לממש אימות בטכנולוגיות Web 2.0, לקצר תהליכים ולהתאים חווית משתמש עם כלים כמו Moralis וFormatic.

השינוי הזה בעיני הוא אחד המלהיבים כי הוא למעשה הולך לחבר את כל האפליקציות שאנחנו משתמשים בהן עם משתמש אחד בלבד וחלוקת מידע בין כולם, מה שיאפשר לנו עוד פיצ’רים מדהימים ולמעשה להנגיש לנו את “מטבעות האינטרנט” הלא הם מטבעות קריפטו.

עכשיו אם תשחקו לכם בFarmville ותרוויחו מטבעות של המשחק, תוכלו לשמור אותם בארנק שלכם, ולהשתמש בהן באפליקציה אחרת שמקבלת אותן, זה יכול להיות משחק אחר וזה יכול להיות גם אפליקציית המרת מטבעות שתאפשר לכם להחליף את המטבעות משחק למטבעות אחרים שווי ערך.

יש כבר המון אפליקציות אקסצ’יינצ’ שכאלה, ביניהן Bancor החלוצה וBakkt שלוקחת את כל עניין הנקודות בכל תחום (כרטיסי מועדון, נקודות טיסה וכו’) ותאפשר לנו להחליף אותם בצורה דיגיטלית.

ונחשו מה עוד? זה לא רק מטבעות כאלה ואחרים, זה גם המדיה שלכם, וידאו, תמונות, קבצים, מסמכים וכל דבר שתרצו, הטכנולוגיה הולכת לכיוון הזה ומי יודע, יכול להיות שבעוד כמה שנים נוכל אפילו להצביע בבחירות, לוותר על הדרכון במעברי גבול ואפילו לטעון את המידע הרפואי שלנו אצל הרופא המשפחתי, הכל באמצעות הארנק הדיגיטלי, כי הוא יהיה הזהות הדיגיטלית שלנו בכל מקום. לא מדובר במדע בידיוני או עתיד רחוק, לכל אחד מהתחומים שהזכרתי יש כבר מספר חברות שעובדות כדי לתת פתרונות יעילים.

חשוב לציין שרמת האבטחה בבלוקצ’יין היא ברמה הרבה יותר גבוהה ממה שאנו מכירים כיום, אבל גורם אחד עדיין נשאר נקודת התורפה אפילו בטכנולוגיה הזאת, וזה הגורם האנושי. אם מישהו יגנוב את הסיסמה שלנו לארנק אז כל המידע יהיה חשוף לאותו גורם. גם לעניין זה יש כבר פתרונות, כמו ארנקים קרים, או פיצול הסיסמה לחלקים בין גורמים כמו שעשינו ב-Curv (אחד הסטארטאפים בהם עבדתי), הצפנת מידע ועוד.

בנימה אישית, אם אתם רוצים באמת להבין את העולם הזה וגם להסיר קצת פחדים ושאלות, אין כמו להתנסות בידיים. תכנסו לאתר של MetaMask – https://metamask.io/ , תורידו את התוסף ותתחילו לשחק עם האפליקציות האלה.

הכתבה הזו היא הפרק השלישי בסדרה של פרקים על עולם ה-Web 3.0 והיא נכתבה מנקודת המבט שלי, אחד שמתכנת כל יום בעולמות האלו, נחשף לעשרות חברות ולפרוייקטים שלהן ומפעיל צוותים של מתכנתים בעולמות ה-Web 3.0 ככה שיוצא לי להתעדכן בכל מה שחדש.

מוזמנות ומוזמנים לעקוב!

ניר פריזיאן
WRITEN BY

ניר פריזיאן

מייסד אנפיטק - חברה ליעוץ ופיתוח פתרונות פרונטאנד וWeb 3.0
מנהל קהילת הפרונטאנדיסטים בפייסבוק ובלינקדין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *